Göteborg

VI KRÄVER ATT DE UNGA SKA FÅ STANNA.
Söndagen 18:e februari sker demonstrationer mot utvisningarna till Afghanistan i flera städer i Europa. I Göteborg möts vi vid Stigbergstorget 13:00 och går sedan samma väg som spårvagn 3 till Gustav Adolfs torg.

Mellan 1:a januari och 30:e september 2017 dödades och skadades drygt 8000 civila i Afghanistan. FN uppgraderade för några månader sedan Afghanistan till ett land i aktivt krig och Global Peace Index 2017 klassar Afghanistan som världens näst farligaste land, efter Syrien. För kvinnor, minoriteter och personer utan ett socialt nätverk i landet är situationen ännu värre.

Vi har fått nog nu. Vi vill inte se våra vänner, syskon och barn skickas tillbaks till ett land i krig. Vi vägrar sitta tysta och se på hur unga behandlas i vårt land. Vi kommer inte sluta kämpa förrän alla utvisningar till Afghanistan stoppas.

Det här är en partipolitisk obunden demonstration och alla är därför välkomna oavsett politiska åsikter, så länge man ställer sig bakom demonstrationens syfte.

Arrangörer:
Unga för amnesti Göteborg
Sittstrejken i Göteborg
Vi står inte ut

Tillsammans enas vi över gränserna för att stoppa utvisningarna.

Namninsamling för de europeiska protesterna och mot utvisningarna:
https://secure.avaaz.org/en/petition/European_Governments_Dont_Send_Afghans_Back/?fSGNsib&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-471335-European_Governments_Dont_Send_Afghans_Back&utm_term=SGNsib%2Ben

Kontakt: simonklang@yahoo.se


More information: https://www.facebook.com/events/179091326179064/

Date/Time
Date(s) - 18/02/2018
1:00 pm - 3:00 pm

Location
Göteborg

Organizer
info_xh6a162k
hello@dontsendafghansback.eu

Loading Map....

Leave a Comment

Your email address will not be published.