Stopp utsendelser til Afghanistan – Oslo

More info: Facebook event


Bli med oss å gå i fakkeltog mot utsendelse av afghanere! Vi møter opp på Jernbanetorget kl 18 og går til Stortinget hvor det vil bli holdt appeller m.m.

Bakgrunn:
Norge fører den strengeste returpolitikken i Europa overfor afghanere. I 2016 ble totalt 580 afghanere tvangsreturnert fra Europa til Afghanistan. Av disse var 410 tvangsreturnert fra Norge. Norge er også ett av få europeiske land som tvangsreturnerer barnefamilier til Afghanistan.
I 2015 fikk 82% av afghanerne opphold i Norge. I 2017 var det rekordlave 25% som fikk opphold, til tross for at sikkhetssituasjonen i Afghanistan har blitt betydelig forverret.
99% av afghanske menn over 18 år får avslag.
(Kilde: Noas.no)

Norge er også det landet som opererer med flest midlertidige oppholdstillatelser. De fleste som var 16 år når de fikk vedtaket sitt fikk bare midlertidig opphold frem til de fylte 18 år. Når de fyller 18 skal de sendes til Afghanistan. Et land mange av dem ikke har bodd i siden de var små, eller kanskje aldri har vært i før.
Dette fører til at mange av dem flykter fra Norge før de fyller 18 år. Veldig mange av dem bor nå under kummerlige forhold på gata i Paris og andre steder i Europa.

Norge mener at Afghanistan er et trygt nok land å sende folk til, også små barn. Det til tross for at det blir betraktet av FN som verdens nest farligste land, etter Syria.
70% av Afghanistan kontrolleres av Taliban. I tillegg har IS blitt mer og mer fremtredende i Afghanistan.
http://www.bbc.com/news/world-asia-42863116

I Kabul som Norge mener er en trygg by er det nesten daglig veibomber og selvmordsbombere.

I 2017 ble det registrert det hittil høyeste tallet på sivile som er drept eller såret av selvmordsbomber og komplekse angrep i løpet av et enkeltår i Afghanistan, skriver FN.
Så langt i 2018 har 130 mennesker mistet livet i angrep bare i Kabul.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2018/02/15/195372394/rekordhoyt-antall-sivile-drept-eller-saret-i-angrep-i-afghanistan

Til tross for at FN, Amnesty og andre Afghanistan-eksperter mener at Afghanistan ikke er et trygt land å sende mennesker til, står Norge fast på sitt. Det er brudd på folkeretten.

SV la fram et forslag i Stortinget om å gjøre en ny, nøytral sikkerhetsvurdering av situasjonen i Afghanistan og midlertidig stanse returer dit. De fikk dessverre ikke flertall for det forslaget.

Men vi gir oss ikke. Vi må hjelpe opposisjonen å legge press på regjeringen om å stanse alle returer til Afghanistan.

Vi håper du blir med!

Mer info om programmet kommer senere.

Arrangører: Nok er Nok og Vergeforeningen Følgesvennen

Date/Time
Date(s) - 14/04/2018
6:00 pm - 8:00 pm

Location
TBA

Organizer
Shakila
shakila.ayubi@gmail.com

Loading Map....